CartDin varukorg är tom!  

Kundtjänst / handla hos oss    070 6124343     Frakt: 59 kr - fri frakt över 1000 kr    OM OSS   

Moms visas:
Produkten har blivit tillagd i varukorgen

- en hållbar produktion -
  socialt, ekonomiskt, ekologiskt
&
- 100% rent naturmaterial - 

 

 

Tillverkningen

 En hållbar produktion - socialt, ekonomiskt, ekologiskt
och rättvis handel
 

Hantverket går i arv från generation till generation. All produktion uförs av vuxna medlemmar i familjekooperativ. Vi köper produkterna direkt av hantverkarna, utan mellanhänder.

Keramiken har en historia som 700 år gammal, och tillverkas i La Chamba, en bergsby i Anderna, Colombia.

 

- se hur produkterna tillverkas -

- pressklipp -

- om oss -

Funktion

Karotts keramik av lergods, är en helt ren naturprodukt, utan några tillsatser.

Att laga mat i lergods i ugnen har många fördelar, speciellt i grytorna med lock. Smakerna och näringsämnena stannar kvar i maten och matlagningen sköter sig själv. Förbered maten i grytan på morgonen, ställ in i ugnen och du har en smakrik och nyttig måltid när du kommer hem.

Keramiken håller värmen lång tid och efterkokar länge. Ta grytan från värmen innan maten kokar upp. 
Utsätt inte keramiken för stora temperaturskillnader, ta t ex inte keramiken direkt ur kylen och placera i en uppvärmd till ugn eller varm spisplatta.

Karotterna har analyserats av ett laboratorium i Sverige, för att säkerställa att de inte innehåller eller utsöndrar något farligt ämne.

Användningstips

Grytorna med lock är perfekta för långkok, maten blir enormt mustig och mör efter några timmar i en karott i ugnen.
Faten och formarna passar för matlagning i ugnen, på gasspisen, på grillen eller över öppen eld, för att steka rotfrukter, grönsaker, fisk och skaldjur.  Faten och formarna passar även bra för bakning.
Skålarna, som finns i många olika modeller och storlekar från 1 dl till 4 liter,  passar mycket bra för servering av soppa och olika tillbehör som salsa, guacomole, tzatziki, tapas, sallader.
Häll alltid en skvätt olja i karotten innan du lagar mat i den.

 

 

Skötselanvisningar

Innan karotten används för första gången rekommenderar vi att man fyller karotten till 3/4 med vatten och placerar i ugnen (200 °C) i 30 minuter.
Detta behövs bara för de karotter som används för bakning och matlagning, på spisen i ugnen eller på grillen.

Keramiken håller värmen lång tid och efterkokar länge. Ta grytan från värmen innan maten kokar upp. 
Utsätt inte keramiken för stora temperaturskillnader, ta t ex inte keramiken direkt ur kylen och placera i en uppvärmd till ugn eller varm spisplatta.

Karotterna är  lätta att rengöra.
Lägg din karott  i blöt i ljummet vatten en  stund och tvätta ur med den mjuka sidan på en svamp eller en diskborste, använd helst inte rengöring med slipmedel i. Karotterna kan även diskas i diskmaskinen.

Vi rekommenderar att man använder samma bestick som man använder för teflonbelagda kärl, vid servering och matlagning i karotts produkter.

Hoppas att du också vill vara med och bidra till att skapa en hållbar produktion och rättvis handel  

 

 

Drift & produktion:  Wikinggruppen